Ons huis

De infrastructuur van woonzorgcentrum Lindelo is volledig afgestemd op de doelgroep, zijnde matig tot zwaar zorgbehoevende senioren. Sedert december 2016 is het uitbreidings- en renovatieproject volledig gefinaliseerd. In het bouwconcept is gekozen voor de volgende centrale principes:
- volledig gelijkvloers (meer dan 10.000m²) - geen gesloten afdelingen
- diverse vrij toegankelijke buitentuinen
- scheiding van leefwerelden (personen met dementie versus lichamelijk zorgbehoevende bewoners)
- scheiding van dag- en nachtgedeelten
- kleinschaligheid binnen het groter geheel (afdelingen met 30 woongelegenheden, livings per 15 bewoners).

In totaliteit zijn er 4 leefafdelingen voor personen met dementie en 1 leefafdeling voor lichamelijk zorgbehoevende ouderen. Elke leefafdeling is opgedeeld in twee leefgroepen, waar 15 bewoners samen een gemeenschap vormen. Zij beschikken elk over een eigen dagverblijf (eet- en leefruimte), enkele mooi ingerichte zithoeken, een centrale bad- en douchekamer en een veilig afgeschermde buitentuin.

Sedert december 2016 beschikt elke bewoner over een éénpersoonskamer van 25m². Elke bewonerskamer is standaard ingericht met een sanitaire cel, vaste kastenblok en een hooglaagbed met nachtkastje. Het staat de bewoner/familie vrij om de kamer een persoonlijke invulling te geven.

Om te bezinnen (of voor de liturgische vieringen) kan men terecht in de stemmige bezinningsruimte.

Om de ondersteunende dienstverlening kwaliteitsvol te kunnen aanbieden, beschikt Lindelo over een logistieke afdeling. Hierin vindt u de grootkeuken, het wassalon, de lokalen van de technische en tuindienst en het magazijn.

terug