Januari: tijd voor goede voornemens. Ook in Lindelo!


Goede voornemens voor 2024: een interview met onze directeur

Ook dit jaar heeft woonzorgcentrum Lindelo goede voornemens. We spraken met Kris Breugelmans (algemeen directeur) over de kernpunten die centraal staan in 2024.

Excellente zorg en levenskwaliteit

Kris, hoe gaan jullie in 2024 de zorg voor onze bewoners naar een nog hoger niveau tillen?

Kris: Onze focus blijft gericht op Thuis Samen Beleven, wat betekent dat we niet alleen ‘goede zorg’ nastreven voor onze bewoners, maar vooral ‘het wonen’ en ‘het leven’ willen benadrukken. We streven ernaar dat bewoners en hun naasten zich echt thuis en welkom voelen.  Onze missie, het DNA van ons huis, moet diepgaand verankerd worden in de dagelijkse begeleiding van onze bewoners.

Werknemers als ambassadeurs

Uit een recente tevredenheidsmeting blijkt dat 94% van de medewerkers graag bij Lindelo werkt. Hoe willen jullie dit in 2024 nog verder verbeteren?

Kris: We zijn buitengewoon trots op de inzet en motivatie van onze medewerkers. Het blijken bovendien echte ambassadeurs voor ons huis.  De laatste jaren zijn veel nieuwe medewerkers onze teams komen versterken en ook de volgende jaren zullen bijkomende aanwervingen nodig zijn omwille van de vele nakende pensioneringen.  Onze uitdaging bestaat erin om de algemene tevredenheid te borgen en alle nieuwe collega’s mee te nemen in ons verhaal en de spirit van ons huis.

Belang van Lindelo in de Gemeenschap

Kris, hoe zien jullie het belang van Lindelo in de gemeenschap, en wat zijn jullie doelen op dit gebied voor 2024?

Kris: Lindelo is meer dan alleen een zorgcentrum; we zijn een integraal onderdeel van de lokale gemeenschap. In 2024 willen we onze deuren nog wijder openzetten, waarbij we nog nauwer gaan samenwerken met scholen, de gemeente en andere zorgpartners. We streven naar een versterkte band met de lokale gemeenschap door regelmatig activiteiten te organiseren, zoals lezingen, praatcaf√©’s en informatieavonden. Ons doel is om Lindelo nog meer te positioneren als een plek van betrokkenheid, kennisdeling en verbinding binnen de Lilse gemeenschap.

Opstart van ons bouwproject

Kris, hoever staat het met de bouwplannen en wat staat er allemaal aan te komen?

Kris: We hopen in het najaar 2024 effectief van start te gaan met de bouwwerken.  Hierin zit vervat: een volledige nieuwbouw voor de bewoners van de vijfhoek, een uitbreiding van ons aanbod met 30 assistentiewoningen, de realisatie van een lokaal dienstencentrum en een centrum voor dagopvang.  De werkzaamheden zullen 3 jaar duren.  Met dit bouwproject zal het woonzorgcentrum doorgroeien tot een grote zorgcampus met een breed en gevarieerd aanbod.

Het wordt voor Lindelo dus een boeiend, uitdagend jaar met veel nieuwe elementen, maar vooral ook met veel vaste waarde(n). Blijf ons volgen en beleef alles mee vanop de eerste rij.

Nieuwsbrief | WZC Lindelo

Nieuwsbrief | WZC Lindelo

Nieuwsbrief

ONTDEK MEER

Stel je kandidaat

Meest recente posts

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Woonzorgcentrum Lindelo

Wij bieden een deskundige en waardige integrale begeleiding, met aandacht voor de voortzetting van de eigen leefstijl van de bewoners. Heeft u vragen?

Contacteer ons

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Woonzorgcentrum Lindelo

Wij bieden een deskundige en waardige integrale begeleiding, met aandacht voor de voortzetting van de eigen leefstijl van de bewoners. Heeft u vragen?

Contacteer ons

In de kijker

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail